pohja:
225 g taloussuklaata
225 g voita
6 munaa
3 dl sokeria
3,75 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl tummaa kaakaojauhetta
2,25 tl leivinjauhetta
Suklaa paloitellaan kattilaan, rasva lisätään. Sulatetaan miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Huoneenlämpöiset munat ja sokeri vatkataan napakaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon suklaa-rasvaseos. Vehnäjauhot, kaakao ja sokeri sekoitetaan keskenään. Jauhoseos siivilöidään taikinaan senverran sekoittaen että taikina on tasaista. Kaada vuokaan ja uunin alimmalla tasolla 175 lämmössä noin 45 minuuttia. Kypsä kakku saa jäähtyä vuoassa noin puoli tuntia ennen kumoamista.
kostutus:
2-3 dl omenatäysmehua
Kakku halkaistaan kahteen tai kolmeen osaan, miten itsestä tuntuu
täyte:
vadelmahilloa
kermavaahtoa, mielellään sokerilla tai vaniljasokerilla maustettuna
Kakku kostutetaan ja väliin laitetaan vadelmahilloa ja kermavaahtoa (mitä enemmän sen parempi)
Täytetty kakku laitetaan jääkaappiin odottamaan kuorrutusta.
kuorrutus:
200 g taloussuklaata
( 1 dl vadelmahilloa)
1 dl vispikermaa
reunoille:
50 g taloussuklaata
Suklaa paloitellaan kattilaan, lisätään kerma ja mahdollinen vadelmahillo. Sulatetaan miedolla lämmöllä ja annetaan jäähtyä hieman ennen kakun kuorrutusta. Kuorrutus levitetään keskeltä aloittaen ja annetaan valua reunojen yli. Reunoille tulevan suklaan voi raastaa esin juustohöylällä (suklaata hyvä pitää jääkaapissa ennen raastamista)
Tämä kakku säilyy useita päiviä ja se on hyvä tehdä esim. päivää ennen tarjoilua, nam
Tämä ohje on mukailtu Pirkka-lehdessä olleesta ohjeesta, julkaistu joskus ammoin. Tyttärelle teen tätä edelleen syntymäpäivinä (hän on jo aikuinen)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti